Feedback

Dag Alice,

Ik wil jou bedanken voor je luisterende oor en fijne samenwerking toen je mijn direct leidinggevende was op Wirigherlant. Ik ga met pensioen en verlaat het onderwijs. Ik heb veel van je geleerd en ik wens je veel succes bij alles wat je doet en nog gaat doen. 

Met vriendelijke groet
Annemiek

Annemiek de Caluwé
Docent Wirigherlant

Dag Alice,

Nogmaals hartelijk dank!!!

Je gaat naar een nieuwe werkplek? 
Zo ja, dan boffen ze enorm met jou als een gedreven en zeer betrokken collega!

Grote groet
Esther

Esther Vrieze
Ouder van Diede

Beste/lieve Alice,

Ik hoop dat jij ook echt realiseert hoe bepalend jouw rol in dit proces is geweest. Niet alleen richting leerlingen en de duidelijkheid die je naar hen schepte en het geduld waarmee je keer op keer het gesprek met hen aanging, maar ook richting het team. Iedereen wist wat ze aan jou hadden en dat je voor hen klaarstond. Ongeacht de situatie!

Diepe respect voor hoe jij dat in zo’n korte tijd voor elkaar wist te krijgen. Je ziet en hoort echt wat er om je heen gebeurt en doet daar mooie, integere dingen mee. Dat geeft mensen vertrouwen en een gevoel van waardering. 

We waren één teamen we gingen samen voor! Het resultaat mag er dan ook zijn. Op naar de 100%.

Groetjes,
Odilia

Odilia Fuhler
Jaarlaag Coordinator

Beste Alice,

Je hebt met veel enthousiasme invulling gegeven aan een opdracht bij ons op school.

Je passie voor het onderwijs en je passie voor het werken met mensen hebben ervoor gezorgd dat je al snel “thuis” was bij ons op school.  Op een ontspannen en verbindende manier heb je contact gemaakt met de verschillende geledingen in de school en met de leerlingen en de ouders. Doelgericht en met kennis van zaken heb je invulling gegeven aan de opdracht .

Dank je wel voor je bijdrage en de prettige samenwerking.

Alice Hart 

Alice Hart
Rector rsg Wiringherlant

Hallo Alice,

Ik was erg blij met jouw doortastende optreden, leuke en nuttige input en “frisse wind”. Ik heb jou niet vaak persoonlijk gesproken, maar de keren dat dat wel zo was, was ik blij met jouw vriendelijke en rustige manier van luisteren en meedenken. 
Daarom vind ik het heel jammer, dat jouw “klus”bij ons op het “RSG Wiringherlant” er op zit en dat wij het zonder jouw kennis en inzet zullen moeten doen. 

Nogmaals bedankt !!!
Susanne

Susanne van Putten
LIO Frans

Hoi Alice,

Het was een ontzettend fijne, leerzame en bovenal inspirerende tijd om jou als afdelingsleider te hebben. 
Heel veel plezier met jouw volgende uitdaging.

Lex

Lex Muller
Docent science en aardrijkskunde RSG Wiringherlant

Hallo Alice,

Bedankt voor de prettige samenwerking.

Fijn en mooi dat je dit project zo in de organisatie hebt weten in te bedden! We komen elkaar vast nog wel eens tegen.
Onderwijsland is niet zo groot 🙂

Babs

Babs Hermsen
Strategisch Adviseur Candea College

Alice, ik wil je vergelijken met een vlinder.

A) Die zie je nog zo weinig, ze zijn of lijken in ieder geval zeldzaam
B) Als ik al een vlinder zie, dan trekt die mijn aandacht, door zijn manier van bewegen, door zijn uiterlijk (en dan bedoel ik concreet jouw voortreffelijke kledingsmaak!)
C) Een vlinder in het vizier blijf ik met mijn ogen volgen, totdat hij uit beeld verdwijnt.

Een vlinder is een  heel bijzonder insect! Alice: een heel bijzondere collega! Jouw enthousiasme, jouw werklust, jouw energie, jouw ideeën, jouw gedrevenheid, om onderwijs te veranderen en te verbeteren: het trekt allemaal de aandacht, net zoals die vlinder. Die vlinder blijft natuurlijk een insect, jij blijft natuurlijk een mens, die bij alles wat je doet de menselijke maat nooit uit het oog verliest. 

Dank voor alles, wat jij de school, de kinderen en de collegae hebt gegeven! 
Je staat met stip op de eerste plaats van de top 3, die ik na 41 jaar van directieleden/afdelingsleiders heb meegemaakt.

Rini

Rini Uden
Docent Duits

Alice is bovengemiddeld missie en visie gedreven.

Ze heeft een duidelijke visie op goed onderwijs en wil haar ideeën op school vormgeven. Kenmerkende elementen daarin zijn de autonomie van de leerling – maatwerk!- met een stevig accent op de rol van feedback van docenten aan de leerlingen en vice versa. Ze gelooft in heterogeen samengestelde groepen. Legt duidelijke accenten bij (leer)vaardigheden en mentoraat. Stimuleert docenten en mentoren om vanuit deze visie zelf verantwoordelijkheid te nemen, te leren en te experimenteren.

In haar werkstijl speelt het werken vanuit visie een belangrijke rol, haar optreden straalt urgentie uit. Ze is doelgericht en bewaart een stevige relatie met kwaliteitsmanagement. Drive én monitoren / meten.

Alice is een stevige ambassadeur. In contacten met derden – ook ouders – opereert zij vanuit trots op haar school en vanuit maximaal commitment voor de ingezette koers.

Maarten

Maarten Delen
Rector

We zien elkaar niet meer. Veel succes met je nieuwe uitdaging! 
Ik heb onze samenwerkingen altijd als heel erg prettig ervaren.

Als Alice de taak onder zich had, was het altijd goed geregeld. 

Wie weet zien we elkaar nog.

Carolien Croonenberg

Carolien Croonenberg
Docent Geschiedenis | Mentor 5H

Alice is een van de meest bijzondere mensen die ik ooit ben tegen gekomen.

Ze is een innemende persoonlijkheid en heeft mij als coach/mentor voor de midden management opleiding die ik deed enorm goed geholpen. Zij straalt rust uit waardoor ik ruimte voelde om vrij te spreken. Ze luistert goed, is onbevooroordeeld en wist steeds de kern uit mijn verhaal te halen. Als sparring-partner kwam ik samen met haar, door haar scherpe observaties, tot nieuwe inzichten.

Door haar coaching, steun en vertrouwen heb ik enorm grote stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.

Christien

Christien Agricola
Schoolleider i.o.

Bedankt voor alles dat je voor mij hebt betekend de afgelopen jaren hier op het Beekdal. 

Je hebt me aangenomen en was er altijd als ik je ergens voor nodig had of advies wilde.

Ik vind je een geweldige teamleider, altijd behulpzaam, een luisterend oor en reëel als er problemen waren. En altijd de leerling wiens welzijn/leerproces voorop staat. Degene die jou opvolgt heeft grote schoenen te vullen. 

Ga je missen en hoop je nog een keer terug te zien hier op het Beekdal. 

Misschien als (interim) rector 🙂 Het ga je goed Alice!

Job Haer

Job Haer
Docent Biologie | Sectievoorzitter

Ik heb op 5 verschillende VO-scholen gewerkt, waarbij ik in totaal 16 Conrectoren/afdelingsleiders van dichtbij heb meegemaakt. Alice was de beste met straatlengte voorsprong op de andere 15.

Alice ziet de mens achter elke collega, leerling en ouder. Zij kan zich inleven in ieders belang en houdt intussen het belang van de organisatie (de school) altijd goed voor ogen. 

Alice staat altijd erg open voor nieuwe ontwikkelingen/experimenten.

Alice communiceert gemakkelijk met mensen omdat ze van nature een open houding heeft t.o.v. de ander. Ze houdt a priori niets verborgen.

Theo

Theo van den Wijngaart
Docent Natuurkunde

Een opdracht waarbij het gaat om herstel van vertrouwen en sfeer binnen een team en om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. People manager die eenheid in de groep weet te “smeden”. Ze houdt van een uitdagende opdracht.

Eigenschappen die ik herken bij Alice: betrouwbaar, positief ingesteld, niet bang om stelling te nemen, daadkrachtig, snel in handelen, professioneel naar betrokkenen: persoonlijk en geïnteresseerd maar nooit te dichtbij. Hardwerkend en nooit ziek. Voelt zich verantwoordelijk voor haar taak.

Zij is een representatieve persoon, die uitstekend kan communiceren en presenteren naar ouders en voor groepen toehoorders. Is makkelijk benaderbaar. Zij weet mensen in hun kracht te zetten en is altijd op zoek naar mogelijkheden. Heeft een luisterend oor.

Philibert

Philibert van den Bosch
LC docent muziek

Wat een heerlijke energie: met Alice krijg je vleugels

Inge

Inge Vischer
Docent

Ik kijk met heel veel plezier terug op de leerlingen die ik les heb gegeven. Daar heb ik enorm van genoten!

Daarnaast kijk ik ook met een fijn gevoel terug op mijn leidinggevende Alice Wolterinck. Zij heeft mij altijd goed begeleid.

Floor

Floor Groote Haar
Docent Drama