Feedback

Alice, ik wil je vergelijken met een vlinder.

A) Die zie je nog zo weinig, ze zijn of lijken in ieder geval zeldzaam
B) Als ik al een vlinder zie, dan trekt die mijn aandacht, door zijn manier van bewegen, door zijn uiterlijk (en dan bedoel ik concreet jouw voortreffelijke kledingsmaak!)
C) Een vlinder in het vizier blijf ik met mijn ogen volgen, totdat hij uit beeld verdwijnt.

Een vlinder is een  heel bijzonder insect! Alice: een heel bijzondere collega! Jouw enthousiasme, jouw werklust, jouw energie, jouw ideeën, jouw gedrevenheid, om onderwijs te veranderen en te verbeteren: het trekt allemaal de aandacht, net zoals die vlinder. Die vlinder blijft natuurlijk een insect, jij blijft natuurlijk een mens, die bij alles wat je doet de menselijke maat nooit uit het oog verliest. 

Dank voor alles, wat jij de school, de kinderen en de collegae hebt gegeven! 
Je staat met stip op de eerste plaats van de top 3, die ik na 41 jaar van directieleden/afdelingsleiders heb meegemaakt.

Rini Uden
Docent Duits

Alice is bovengemiddeld missie en visie gedreven.

Ze heeft een duidelijke visie op goed onderwijs en wil haar ideeën op school vormgeven. Kenmerkende elementen daarin zijn de autonomie van de leerling – maatwerk!- met een stevig accent op de rol van feedback van docenten aan de leerlingen en vice versa. Ze gelooft in heterogeen samengestelde groepen. Legt duidelijke accenten bij (leer)vaardigheden en mentoraat. Stimuleert docenten en mentoren om vanuit deze visie zelf verantwoordelijkheid te nemen, te leren en te experimenteren.

In haar werkstijl speelt het werken vanuit visie een belangrijke rol, haar optreden straalt urgentie uit. Ze is doelgericht en bewaart een stevige relatie met kwaliteitsmanagement. Drive én monitoren / meten.

Alice is een stevige ambassadeur. In contacten met derden – ook ouders – opereert zij vanuit trots op haar school en vanuit maximaal commitment voor de ingezette koers.

Maarten Delen
Rector

We zien elkaar niet meer. Veel succes met je nieuwe uitdaging! 
Ik heb onze samenwerkingen altijd als heel erg prettig ervaren.

Als Alice de taak onder zich had, was het altijd goed geregeld. 

Wie weet zien we elkaar nog.

Carolien Croonenberg
Docent Geschiedenis | Mentor 5H

Alice is een van de meest bijzondere mensen die ik ooit ben tegen gekomen.

Ze is een innemende persoonlijkheid en heeft mij als coach/mentor voor de midden management opleiding die ik deed enorm goed geholpen. Zij straalt rust uit waardoor ik ruimte voelde om vrij te spreken. Ze luistert goed, is onbevooroordeeld en wist steeds de kern uit mijn verhaal te halen. Als sparring-partner kwam ik samen met haar, door haar scherpe observaties, tot nieuwe inzichten.

Door haar coaching, steun en vertrouwen heb ik enorm grote stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.

Christien Agricola
Schoolleider i.o.

Bedankt voor alles dat je voor mij hebt betekend de afgelopen jaren hier op het Beekdal. 

Je hebt me aangenomen en was er altijd als ik je ergens voor nodig had of advies wilde.

Ik vind je een geweldige teamleider, altijd behulpzaam, een luisterend oor en reëel als er problemen waren. En altijd de leerling wiens welzijn/leerproces voorop staat. Degene die jou opvolgt heeft grote schoenen te vullen. 

Ga je missen en hoop je nog een keer terug te zien hier op het Beekdal. 

Misschien als (interim) rector 🙂 Het ga je goed Alice!

Job Haer

Job Haer
Docent Biologie | Sectievoorzitter

Ik heb op 5 verschillende VO-scholen gewerkt, waarbij ik in totaal 16 Conrectoren/afdelingsleiders van dichtbij heb meegemaakt. Alice was de beste met straatlengte voorsprong op de andere 15.

Alice ziet de mens achter elke collega, leerling en ouder. Zij kan zich inleven in ieders belang en houdt intussen het belang van de organisatie (de school) altijd goed voor ogen. 

Alice staat altijd erg open voor nieuwe ontwikkelingen/experimenten.

Alice communiceert gemakkelijk met mensen omdat ze van nature een open houding heeft t.o.v. de ander. Ze houdt a priori niets verborgen.

Theo van den Wijngaart
Docent Natuurkunde

Een opdracht waarbij het gaat om herstel van vertrouwen en sfeer binnen een team en om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. People manager die eenheid in de groep weet te “smeden”. Ze houdt van een uitdagende opdracht.

Eigenschappen die ik herken bij Alice: betrouwbaar, positief ingesteld, niet bang om stelling te nemen, daadkrachtig, snel in handelen, professioneel naar betrokkenen: persoonlijk en geïnteresseerd maar nooit te dichtbij. Hardwerkend en nooit ziek. Voelt zich verantwoordelijk voor haar taak.

Zij is een representatieve persoon, die uitstekend kan communiceren en presenteren naar ouders en voor groepen toehoorders. Is makkelijk benaderbaar. Zij weet mensen in hun kracht te zetten en is altijd op zoek naar mogelijkheden. Heeft een luisterend oor.

Philibert van den Bosch
LC docent muziek

Wat een heerlijke energie: met Alice krijg je vleugels

Inge Vischer
Docent

Ik kijk met heel veel plezier terug op de leerlingen die ik les heb gegeven. Daar heb ik enorm van genoten!

Daarnaast kijk ik ook met een fijn gevoel terug op mijn leidinggevende Alice Wolterinck. Zij heeft mij altijd goed begeleid.

Floor Groote Haar
Docent Drama